joi, 14 ianuarie 2016

Concursul ”Unirea și uniriștii” revine!




Cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de existență a Colegiului Național ”Unirea”, dar și pentru a marca evenimentul istoric care a avut loc în anul 1859, CȘE, în colaborare cu doamna profesoară Carmen Atarcicov, organizează cea de-a treia ediție a concursului, cu o binecunoscută tradiție, ”Unirea și uniriștii”. Acesta va avea loc joi, de la ora 13:00.
Concursul se desfășoară pe echipe alcătuite din câte 3 membri (aceștia trebuie să fie din aceeași clasă) și este format din două probe: una teoretică, în care participanții vor primi întrebări ce vor viza bibliografia, și una practică, aceasta constând într-o prezentare originală prin care concurenții să ofere răspunsul la întrebarea ”Ce înseamnă pentru voi Unirea?”.
La proba teoretică, aceștia vor avea de răspuns la 9 întrebări. Primele 3 vor fi din istoria liceului, următoarele 3 din Unirea de la 24 ianuarie 1859, iar ultimele 3 din viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Cei care doresc să participe la concursul ”Unirea și uniriștii”, îmbogățindu-și astfel cunoștințele în privința istoriei propriei țări, dar și a colegiului din care fac parte, se pot înscrie la doamna profesoară Carmen Atarcicov sau la președinta CȘE Ruxandra Dobre până duminică, 17 ianuarie 2016.


Bibliografia concursului:
Capitolele 6 și 7, pag. 78-98 - Monografia Colegiului Național ”Unirea” (aceasta se găsește și la biblioteca liceului)
Pag. 7-39 – Alexandru Ioan Cuza, Constantin  C. Giurescu, editura Militară, București 1973

Click aici pentru documente.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu